Sularaha säästmineKõige vanim maailma säästmisviis oli reaalse raha kõrvale panemine, varem olid küll kasutusel teised valuutad nagu kuld ja hõbe, kuid põhimõte jäi siiski samaks.

Sularaha koguvad peamiselt vanemad inimesed, sest nende jaoks on kaasaegse pangasüsteemiga harjumine pisut keerulisem.

Noorte jaoks on kõik arvuti taga toimuv harjumuspärane ning imelihtne. Nooremate inimeste jaoks võib sularaha kõrvale panemine pisut veidrana tunduda ning nad pole sellega harjunud, sest selliste asjadega võib tegeleda hoopis nende vanaema.

Tegelikult pole sularaha säästmisest mitte midagi imelikku, see võib hoopis kasulikuks osutuda, siis kui kasutate arveldamiseks pangakaarti.

Kaardimaksete puhul pole teil tegelikult ainugi, kui palju raha teil igapäevaselt kulub, sest raha on virtuaalne. Kui sooritaksite kõik tehingud hoopis sularahas, oleks teil palju selgem pilt sellest, kui palju igapäevaselt raha kulutate.

Kui soovite raha koguda aga pangaarvel ta teil hästi püsida ei taha, siis võtke igakuiselt arvelt mingi väike summa välja. Hankige endale hoiukassa, mis ei käi lahti ja koguge raha sinna. Raha võib koguda ka näiteks mingi konkreetse asja jaoks, näiteks reisile minekuks. Teete otsuse, millal soovite reisida ja hakkate selle jaoks varem raha koguma. Hoiukassasse peab lihtsalt olema meeles see raha igakuiselt panna.

 

Põhimõtteliselt saab raha koguda juhul, kui suudate oma rahaasju hästi planeerida ja teil pisut raha iga kuu ka üle jääb.

Vaadake üle oma kulutused ja mõelge, kust saate kokku hoida. Kokkuhoiu teemal on meil olemas ka artikkel, kust võite enda jaoks häid mõtteid leida.

Kas sularaha säästmine on mõttekas?

Kas sularaha säästmine on mõttekas?Tegelikult on igasugune raha säästmine alati mõttekas, sest meie seal on palju inimesi, kes kulutavad raha arutult ning hiljem ei tule oma teenitud sissetulekuga toime. Pigem lubada endale see üks eksklusiivne ost kuus vähem ja panna see raha ära, kui võtta paari kuu jooksul palgast suurem osa ja siis päris kitsikuses vireleda.

Sularaha säästmine on tegelikult suur kunst on seda valdavad tõesti paremini inimesed, kes on päris tagasihoidlikemast oludest. See aga ei tähenda, et te proovida ei võiks.

Alustage tagasihoidlikult, pange kasvõi igakuiselt ära paarkümmend eurot ja majandage ainult selle rahaga, mis teile alles jäi. Kõige parem on unustada oma hoiupõrsas üldse ära.

Otsige see välja vaid pangapäeval, kui sinna raha panete.

Häid nõuandeid sularaha säästmiseks saate kindlasti enda esivanematelt, seega ärge kartke nendega sellel teemal konsulteerida, nad jagavad oma teadmisi kindlasti hea meelega.

Sularaha säästmise puudused

Sularaha säästmise puudusedSularaha kogumise kõige suurem puudus on inflatsioon, mis pikema aja jooksul kogutud suurematele summadele kõige valusamini mõjuda võib.

Kui olete säästlik inimene ja teil on üsna suured sularaha säästud võiksite mõelda vähemalt mingi osa nendest kullana hoidmise peale. Kuld on üsna vana valuuta ning selle väärtus küll kõigub, kuid lõplikult ei kao.

Samuti on võimalik kulda osta siis, kui see on soodne ning maha müüa siis, kui kallim, nii võite isegi pisut lisaraha teenida. Igatahes, kui soovite oma suuremaid sääste kullas hoida, veenduge kindlasti, et kulda ametlikust ja tegevuslitsentsiga ettevõttest ostate, sest tänapäeval liigub ringi palju pettureid.

Turvalise tagamiseks võite oma sularaha ja väärisesemeid ka panga hoiulaekas hoida, mille võti vaid teile endale jääb.

Kindlasti pole suurte sularaha summade hoidmine kodus väga mõistlik mitmetel põhjustel nagu võimalikud vargused või tulekahju, mis võib teie raha hävitada.