Kõigest kuue kuuga on Bigbank suurendanud oma krediidibaasi 140 miljoni euroni.

Bigbank jätkab aktiivselt laenude andmist Eestis, kinnistades oma renomeed, kui turu üks aktiivsemaid laenuandjaid. Kõigest esimese kuue kuuga suutis pank oma laenuportfelli 28,3 miljoni euro võrra suurendada, mis on 7,70% kogu laenuportfellist.

Kõigest kuue kuuga suurendas Bigbank oma krediidibaasi 140 miljoni euroni.

Bigbank jätkab aktiivselt laenu andmist Eestis, kinnitab selle mainet kui üks aktiivsemaid laenuandjat turul. Ainult esimesel kuuel kuul suutsid nad oma laenuportfelli suurendada 28,3 miljonit euro võrra, mis on 7,70% kogu laenuportfellist.

Esimesed kuus kuud 2018 aastast olid Bigbanki jaoks tõepoolest edukad.

Ettevõte suutis väljastada laenusid summas 140,7 miljonit eurot, täpselt öeldes väljastati sellest 77,9 miljonit eurot just teises kvartalis..

Seda olukorda kommenteeris firma S. Raba esimees:

“Oleme suutnud panga kasumlikkust olulisel määral suurendada, sest oleme keskendunud madala krediidiriskiga klientidele, see on põhjus miks suudame laenuportfelli suurendada, vähendades samal ajal laenude võimalikku kahjumit. Jah, see tõi kaasa järkjärgulise intresside vähenemise, mis viis omakorda madalama sissetulekuni, kuid samal ajal saame nii ka kahjumeid vähendada.  Keskendusime madala intressimääradega klientidele, kes täitsid oma rahalised kohustused õigel ajal ja isegi varem. “

Bigbank annab aktiivselt Eestis väikelaenusid: saavutatud on uus rekord!Bigbanki juhatuse esimees märkis ka, et teises organisatsiooni kvartalis  valmistati ette viimase Nesti infosüsteemi integreerimist. See integratsioon toimus  2018  aasta juulis Rootsis ning selle kasutamise osutus edukas. Panga kolmanda kvartali plaaniks on jätkata koostöös Icefire’iga teistes riikides loodud infosüsteemi integreerimist. Selle infosüsteemi rõhuasetus ei olnud juhuslik, sest eelmisel aastal lisati see Best Tech OverHaul Project raames TOP 10 parima pangatehnoloogia hulka.

Kontserni kapital seisuga 30 juuni 2018 – on 466,2 miljonit eurot, teises kvartalis kasvas see 3,4%. Teise kvartali lõpu seisuga iseloomustas seisu 135 000 laenulepingut, millest 52 000 Lätis, 31 000 Eestis, 27 000 Leedus ja 11, 10 ja 4 000 vastavalt Soomes, Rootsis ja Hispaanias.

Selle aasta esimese kvartali lõpu seisuga töötas Bigbank`is 426 töötajat, kellest suur osa töötas Eesti filiaalides – vastavalt 224 töötajat, Lätis ja Leedus vastavalt 80 ja 76 töötajat, Soomes, Hispaanias ja Rootsis vastavalt 17, 14, 15 inimest.